divendres, 27 de maig del 2011

AMB QUIN OBJECTIU?

Només una reflexió. Aquests últims mesos tots els moviments socials de protesta tenien un o uns objectius, potser no eren absolutament clars al començament però en tots ells hi havia unes raons que feien que, com a mínim, demanessin una estructura social més democràtica perquè tenien, i encara hi tenen, governs gens democràtics.

Ara bé, els de la Plaça de Catalunya què demanen ara? La nostra organització social pot ser tan i tan feble com es vulgui, però no és lògic que es bescanti el sistema que tenim i l’única cosa que s’hi contraposi sigui l’abstenció, el vot en blanc i l'assemblea.

Els que som una mica grans ens vàrem passar anys i panys per arribar a aconseguir aquesta pífia de sistema, i diem pífia perquè és cert que el sistema democràtic espanyol és a quilòmetres de distància del britànic i que, per tant, cal millorar-lo, però una cosa és millorar-lo i l’altra posar-hi el buit en el seu lloc.

Del buit, de la crítica sistemàtica sense alternativa que van minant la confiança en els altres i converteixen a tots els que es dediquen a la política en persones i entitats brutes i menyspreables és d’on beu el feixisme.

Pot semblar que som uns exagerats però mentre per un costat hi ha la dreta que s’esforça per donar una imatge de corrupta perquè així va minant el sistema i per l'altre els que posen a tothom dins el mateix sac i consideren que el millor que es pot fer és votar en blanc o abstenir-se, hi ha un bon grapat de persones honrades que intenten fer el millor que saben per ajudar els altres i millorar la societat.

PS: La càrrega del Mossos d’aquest migdia ens torna a ensenyar que el nostre sistema democràtic és a anys llum del que hauria de ser. No es pot fer mal a persones indefenses i pacífiques només perquè no volen moure’s. Qui hagi dissenyat l’operatiu i qui l’hagi  autoritzat haurien de dimitir.

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.

Tothom.cat (Any tercer).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada