dissabte, 8 de febrer del 2020

UN FISCAL QUE, O ÉS UN IGNORANT O ÉS UN ...



M’he esperat dies abans de fer aquestes quatre ratlles. Esperava que hi hagués algú del sistema judicial (algun superior seu) que obrís un expedient al fiscal que ha tractat a en Jordi Cuixart de patir una “distorsión cognitiva”, però no, és que sóc un il·lús. 

Suposo que és lògic que no se li obri cap mena d’expedient, perquè els qui estan per sobre d’ell, i ho podrien fer, sembla que són de la seva mateixa corda, pensen igual, perquè si no ho fossin ja ho haurien fet, per responsabilitat, per seriositat, per professionalitat.

El disbarat que ha escrit el fiscal és de tal magnitud que, si es mira el que representa amb una mica de tranquil·litat ens adonarem que, o bé no entén el que ha escrit, la qual cosa el convertiria en una persona que no té capacitat de comprensió lectora i, per tant, inútil per la feina que li han encarregat, o bé té molt clar el que ha escrit i, aleshores, resulta que, com a mínim, hi ha dos milions de catalans que patim una distorsió cognitiva i, per tant, que som susceptibles de ser reeducats, reformats, guiats i allunyats de les nostres idees. Algú em vol dir quina diferència hi ha entre això que acabo d’escriure i Turquia i els kurds, o la Xina i els Uigurs, o ... (a la història recent d'Europa hi ha altres exemples).

El millor que es podria fer seria traslladar aquest fiscal a un lloc on les seves idees i la seva manera de fer no fessin mal, si és que existeix. ¿O és que el sistema judicial no està format per funcionaris que paguem entre tots i que haurien de respectar i procurar que es respectessin els drets i les llibertats fonamentals?  

De fet, no sé perquè dic aquestes coses, si cada dia es demostra que el sistema judicial ha decidit reformar la societat, i crear-ne una que respongui a les seves idees. Ells són el govern, el parlament, els ciutadans, ells són tot, ells poden fer i interpretar les normes com els sembli més de grat. Què ens hem cregut nosaltres simples mortals?

Que no us en recordeu: Ells varen guanyar la guerra, i encara en viuen, i són els que manen.

Felip Ponsatí

Per un futur millor: Una de les nostres feines és la de procurar que TOTS els alumnes, quan surtin de l’escola, disposin de les capacitats necessàries per a poder aprofitar els recursos que el sistema educatiu i la societat  els posaran a l’abast, per tal que la pobresa i la marginació deixin de ser hereditàries.

Catalunya, 8 de febrer de 2020