divendres, 13 de setembre del 2013

CAROD-ROVIRA, MARGALLO,CEE

CAROD, un somiatruites?
Si miréssim enrere ens adonaríem de la gran velocitat que porta el nostre tren cap a la independència. No fa gaires anys en Carod-Rovira va dir que el 2014 seria una bona data per fer el referèndum sobre la independència. Tothom el va titllar, en públic o en privat, de somiatruites. Ja hi som i es farà.

Els somiatruites a vegades ens assenyalen cruïlles i passeres que si no fos per ells ni en faríem cabal. D’uns pocs somiatruites hem passat a centenars de milers de somiatruites i, per tant, deixem de ser somiatruites per convertir-nos en actors i a dirigir, alhora, l’obra.

Comencem a recuperar la capacitat per dirigir el nostre destí com a poble.

MARGALLO
No us hi heu fixat que en vint-i-quatre hores el discurs del ministre espanyol d’assumptes exteriors va canviar com una mitja?

Senzillament ja li han començat a picar el crostó i tota la pressió que va fer per desacreditar-nos se li ha girat en contra.

És important, sobretot tenint en compte que España està intervinguda “de facto” i que no pot decidir gaire res, sobretot si el que decideix afecta a la resta d’Europa. Les seves decisions polítiques estan condicionades.

Ha arribat l’hora de la política i esperem que els nostres polítics facin les propostes i la feina que cal per a poder votar amb llibertat.

ENS QUEDAREM A FORA, PERÒ NO
Són aquelles coses de la política, es tracta de fer quadrar un cercle. És possible i a més ens interessa i a Europa també. Com a nou estat em sembla que la millor opció és que ens quedem fora de la CEE, però que com a ciutadans tinguem els mateixos drets que ara, circulació de bens i capitals ...

A algú li pot semblar una ximpleria, però no m’ho sembla pas. El nostre teixit social i comercial és de petita i mitjana empresa, de botiga i de supermercat de la cantonada. Si ens quedem fora, tindrem la capacitat per continuar reforçant el teixit intern i la cohesió social, però si fóssim a dintre les normes fetes a la mida dels grans estats i les grans multinacionals se’ns menjarien el poc que tenim, que ja és el que està passant ara.

Tindríem temps per asserenar-nos, començar a fer via amb el nostre vestit nou i negociar amb tranquil·litat i a poc a poc la nostra adhesió.

Fins la setmana vinent..

F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. Per què s'està en contra dels aerogeneradors? No tenim gaires més possibilitats

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”