dimecres, 27 de setembre del 2017

EL FISCAL, ELS MOSSOS I EL POBLE




Des de sempre he suposat que els Mossos, en una situació com l’actual, es posarien al costat de la gent i del seu govern, vaja que no farien com si fossin un apèndix que compleix les ordres de “los madriles”.

Fins ara no ha estat així. Però deixem enrere el que podríem considerar encara pecats venials i anem a allò que realment ens importa: Què faran els Mossos (la nostra policia) el dia 1 d’octubre?  Obeiran, respectaran i col·laboraran a fer el que vol el Govern de la Generalitat i la majoria de la ciutadania? Si hem de fer cas del que s’ha dit fins ara seria que sí, perquè la seva actuació serviria per evitar incidents als llocs de votació, vaja, com sempre, que hi hagi ordre i tothom respecti tothom, i suposo que serà així, perquè si es posen en plan GC. o Policia N. española els hauria de caure la cara de vergonya i més val que canviïn de nom i depenguin directament del ministerio.

A partir d’aquí parlava del fiscal general i que li aniria molt bé que dimitís perquè ja era una nosa política; de fet tenia l’esperança que si ho agafava un jutge hi hauria una mica més de racionalitat, però, com n’estava d’equivocat.

Als jutges, sembla, que els importi més esclafar la voluntat dels catalans, dominar-nos, xafar-nos, fer-nos fer el ridícul i, tot seguit, escarnir-nos, que no pas que hi hagi pau i tranquil·litat. Bé, si realment és el que volen tenen un problema, de fet més d’un.

A semblança de Cortés, Pizarro i tota la colla, serien uns il·luminats, unes persones que es mouen per uns principis immutables que arrelen en el temps i en una versió de la història i de la llei  que, “manu militari”, va anar imposant la seva voluntat a tot arreu on arribava, per acabar perdent-ho, també, tot.

Tampoc els jutges no poden fer servir l’exèrcit (ni si els fa il·lusió) i per això volen fer servir els paramilitars, la GC (és un cos militaritzat, amb cognom de civil). Doncs que vagin en compte perquè els ulls d’Europa, ara, els vigilaran a ells, i jo diria que algunes actuacions ja comencen a semblar-los fora de mida i de lloc.

Srs jutges, què pensen fer si uns tres milions de persones, o més, volem anar a votar el diumenge vinent? Fer-nos obrir el cap a tots a cops de porra. Tancar-nos a tots? Els caldrà convertir Catalunya en una gran presó. Identificar-nos a tots i posar-nos una multa (un nou impost, aquest cop especial)? No es preocupin el seu model és en Felip V, que va posar un impost especial que només pagaven els catalans que no eren lleials a la corona.

No se n’adonen que tot plegat no té ni cap ni peus, que anirem a votar, pacíficament, però tossudament, i vostès amb tota la seva parafernàlia i punyetes no ho podran impedir. Potser si no pensen tant en la seva llei i pensen més en les persones, s’adonaran que la llei ha d’estar al servei de les persones i no pas al revés, però segur que això no ho entendran perquè estan convençuts que estan fent un gran servei a la pàtria.

Si us plau, Mossos, sou la policia de Catalunya, no ens falleu! Nosaltres davant la força bruta de la GC o de la PN només podem oposar-hi resistència pacífica, però si vosaltres sou al nostre costat, encara que sigueu pocs, ens sentirem protegits i us protegirem, perquè formarem tots plegats un sol cos, i ells s’ho pensaran tres cops abans de fer res, i el dia transcorrerà amb pau i tothom qui ho vulgui podrà votar i després ens podrem comptar.

Via fora.

F. Ponsatí

Des de l’escola del futur estat, i si pogués ser ja des d’ara, hauríem d’esforçar-nos per fer que la pobresa i la marginació no fossin mai més hereditàries i, per començar a assolir-ho, ens cal que TOTA la mainada, quan acabi la primària i encara més la secundària, sigui capaç d’entendre el que escolti, comprendre el que llegeixi i expressar-se en català, oralment i per escrit, de forma socialment correcta.

Ens cal una societat futura amb uns bons fonaments de cohesió social, més justa i, si és possible, encara més participativa.  www.llenguaoral.cat