diumenge, 18 de setembre del 2011

A L’ESCOLA, LA SEGREGACIÓ ECONÒMICA TREU EL CAP

Anotació prèvia: Si algú interpreta que anem en contra de les escoles públiques, és que ens hem explicat molt malament., disculpeu.

La cohesió social, en els seus fonaments, es basa en la llengua i en un altre factor, el de l’escolarització de tot tipus d’alumnes en tot tipus de centres de la xarxa pública.

Des de fa uns dies el Departament d’Educació ha obert la caixa dels trons i ha comunicat als centres concertats que és molt possible que deixi de pagar-los per l’escolarització d’alumnes amb necessitats econòmiques que, si no fos que estan becats,  no els seria possible anar a un centre concertat.

També hi cap la possibilitat que, per voluntat dels centres, els alumnes sense beca s’hi puguin quedar i fer com tothom, però no hauria de ser això.

Diem que no hauria de ser això perquè  ens trobarem que els centres concertats començaran a demanar que,  per a poder sobreviure, es redueixi el nombre d’alumnes sense beca a l’entorn del 10%, quan ara, en molts centres, estan entre el 20 i el 30% i és indispensable que continuï, com a mínim, així.

Si es portés a terme la idea de treure les beques, al cap de quatre dies hi hauria una cua inacabable de famílies per demanar canvi de centre, i la feina de vint anys s’hauria engegat a fer punyetes en un instant.

O bé Educació té algunes llumeneres que no hi veuen més enllà del nas i, sense ni encomanar-se ni a déu ni al dimoni, tiren pel dret, o bé és que de forma deliberada es vol que els alumnes amb pocs recursos deixin d’anar als centres concertats i es vegin obligats a anar als centres públics.

Considerem que tant un cas com l’altre són d’un nivell d’estupidesa social i política  d’un grau tan elevat que algú hauria de ser cessat.

És molt possible que al final es posi seny, però només que s’hagi arribat a plantejar la possibilitat de deixar sense beca els alumnes més necessitats ens sembla inconcebible.


F. Ponsatí

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  
Visca la Terra.