dissabte, 9 de febrer del 2013

NO ENS DISTRAGUEM DE LES COSES IMPORTANTS

Sembla que s’hagi muntat un circ mediàtic per a distreure la nostra atenció de les coses importants, de totes maneres és una bona notícia que portin al TC la Declaració del Parlament, de «facto» li reconeixen valor jurídic.

En canvi, encara que potser us estranyi, em sembla que entre les  coses importants no hi hauria d’haver les pràctiques del duc de Palma, Raxoy o coses per l’estil...

Sobretot perquè em semblen actuacions de circ i d’aparador.  Mentre estem per això no parlem de totes les coses necessàries, actuals i futures, per fer que la nostra societat sigui millor, i  que no podrem fer mentre no esdevenim un estat.

Tothom pot posar-hi les seves, però em sembla que entre les coses importants hi hauria d’haver:

- Què volem de fer i fins on estem disposats a arribar per ser una societat respectuosa amb la gent gran i amb els infants.

- La discussió serena per fer més transparent l’administració, perquè les pràctiques fraudulentes poden existir, només, quan no hi ha prou transparència a l’administració.

- La discussió serena sobre les diferents possibilitats d’organitzar la nostra sanitat en els diferents nivells, els seus costos i les seves possibilitats. No tot és possible.

- La dació en pagament de la totalitat de l’hipoteca i, alhora, la transformació de l’habitatge en un lloguer social, amb la mateixa família a dins.

- Què podria ser adequat per a promocionar el lloguer econòmic i, alhora, no perjudicar als particulars que hi han posat els cèntims per a construir.

- La discussió a tots els nivells de la conveniència de repartir millor la feina, amb jornades més reduïdes i més equilibrades.

- La reflexió de si considerem que no ens cal un exèrcit, i potser amb algun grup d’especialistes en tenim prou, perquè tothom, en cas de necessitat, formaria part d’aquest exèrcit.

- Com volem que funcioni i de qui volem que depenguin les diferents etapes del nostre sistema educatiu, i tot amb coherència curricular i unes línies generals d’organització.

- Com fer-ho perquè allò que voti el poble de Catalunya no pugui ser destruït, bescantat ni tergiversat pels tribunals.

- La justícia s’ha de reorganitzar, com la voldríem. Què es podria fer perquè els tribunals estiguessin al servei de la nació i no pas en contra.

- S’ha de parlar de quina xarxa de comerç i d’empreses necessitem i volem

- Com ens ho fem per obtenir prou energia per a tothom i amb la mínima contaminació possible.

- Quina escala de valors de convivència, solidaritat i econòmics, per enfortir la cohesió social, estem disposats a acceptar.

-El nostre camí per a poder legislar sobre totes aquestes coses i moltes d’altres que no podrem fer si no esdevenim un estat.

Fins la setmana entrant.

F. Ponsatí


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge  prou important com per no dependre d'España.