dissabte, 1 de febrer del 2014

EL JOC I LES TAXES

Segons diuen, les taxes del joc són d’un 55%. Ara bé, passar d’un 55% a un 10% em sembla del tot inacceptable. Si es fa així resultarà que es gravaran més els guanys fruits del treball que no pas els del joc.

Al final resultaria que un pensionista pagaria més impostos que els beneficis del joc, i la paraula ja no seria inapropiat, sinó inacceptable. Com a mínim el joc hauria de pagar els mateixos impostos que paguen els guanys a la borsa o en una rifa, que em sembla que són un 20 o un 21%.

ELS JUTGES SÓN L’ESTAT
Aquí hi ha dos nivells normatius o legals. Les lleis estatals i els seus intèrprets fidels: els jutges. Aquests juguen a primera divisió, i nosaltres que som de tercera regional. Allò que no ens poden imposar pels vots ens ho volen imposar els seus fidels jutges fent les seves interpretacions i fent de mestres. Ja va passar amb el TC i ara passa amb el TSJC (el nom no vol dir res. Els han nomenat des de Madrid).

A l’estat també li serveix d’entrenament per veure les nostres reaccions per quan el Parlament proclami la independència i ells comencin a dir que tot és il·legal i que si no fem el que ells ens diuen ens posaran multes o ens tancaran.

ELS DIRECTORS I EL FET DE SER AUTORITAT
Preveient que podia passar una cosa així, ja fa una colla de mesos vaig demanar que als directors se’ls tragués –encara que fos temporalment- el rang d’autoritat. Si els jutges s’han pogut dirigir als directors i manar-los és perquè són autoritat, si no en fossin no ho podrien fer, haurien d’haver seguit la via administrativa i haurien hagut d’anar a raure al departament .

EM VA AGRADAR
A l’entrevista, l’Oriol Junqueras, em va agradar molt

F. Ponsatí

Fins la setmana vinent.

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”


diumenge, 26 de gener del 2014

EL PP EN EL SEU PAPER

El desembarcament d’aquest cap de setmana i més que n’hi hauran, segueixen el guió preparat des de fa temps: avisos, difamacions, humiliacions, amenaces... Com que veuran que d’aquesta manera no se’n surten vindrà la segona part, les pastanagues: mitges promeses, mitges veritats, mitges propostes de futur ... , evidentment cap concreció ni res fiable, i tot embolcallat en un aire de prepotència i amb avisos sobre la capacitat de l’estat de fer mal.

Des de fa segles Espanya no existeix, existeix la Castella dominant. I qui ho vulgui veure d’una altra manera que ho vegi, però no li faria cap mal anar a parlar amb qualsevol historiador seriós.

Per casualitat han sentit parlar en català a algun dels caps grossos del PP?

Becuts, quin fàstic, parlar en català!

ELS JUTGES SOM L’ESTAT. 
Es vol deixar clar qui mana: l’estat espanyol, i que l'audiència nacional -amb seu a Madrid- està per sobre de tots i de tothom.

No es tracta pas que el president hagi de tenir un tracte diferent com a persona, però sí com a president. Seriosament, hi ha algú que consideri que és imprescindible per saber què va passar a l'entorn del Parlament que el President del govern hagi de declarar? No ho poden fer els escoltes i tota la policia que hi havia i tota la resta de persones?

Algú té ganes d’humiliar la màxima institució i demostrar qui mana en aquell país, i si per demostrar-ho cal que el president d’una nació hagi de declarar sobre el que va passar malgrat no ser indispensable ni necessari perquè hi ha filmacions i un piló d’altres persones implicades, doncs es fa.

Fan que totes les possibles equivocacions i sospites sobre qualsevol cosa surtin ara. Per què?

Han necessitat quasi bé tres anys per treure la pols al dossier del Parlament? Quina rapidesa!

La justícia és justa quan és eficient i ràpida. Espero que la justícia del nostre futur estat sigui molt més ràpida i eficient, així podrà ser una mica més justa.

F. Ponsatí

Fins la setmana vinent.

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”