dimecres, 19 de febrer del 2020

EL MEDIADOR-RELATOR

No sé si una proposta com la que faig tot seguit podria anar bé per desencallar la figura del "mediador - relator", encara que em sembla que podria complaure tots dos governs, si hi hagués una mica de bona voluntat.

És una figura, però no té perquè ser només una persona, cada part podria designar una persona de prestigi o de reconeguda integritat i imparcialitat, que a més podria formar part de cada comissió com una figura "secretari", sense veu ni vot i, per tant, no caldria fer-ne propaganda. Dient que els dos governs ja han trobat la manera d'entendre's en aquest tema, n'hi hauria prou.

La feina d'aquestes persones seria posar per escrit, de forma consensuada, però lliure, els acords del dia i les propostes que haguessin sortit a la taula de negociació, encara que només fossin idees no gaire concretades. Ells dos només farien de notaris i ajudarien a centrar els temes al començament de cada sessió.

Felip Ponsatí

Una de les nostres feines és la de procurar que TOTS els alumnes, quan surtin de l’escola, disposin de les capacitats necessàries per a poder aprofitar els recursos que el sistema educatiu i la societat  els posaran a l’abast, per tal que la pobresa i la marginació deixin de ser hereditàries.