dijous, 23 de juny del 2022

ESPAÑA: DEMOCRÀCIA BANANERA. CATALUNYA: PAÍS OCUPAT.

 

Doncs si senyors, España és una democràcia “plena” per als espanyols, però no ho és pas pels catalans. Algú s’imagina un tribunal britànic, francès, alemany o suís fent el que està volent fer el TSJC? No, veritat.

Els catalans som una espècia a assimilar, a “españolitzar”, a fer desaparèixer, senzillament per a ells som un territori que “nosotros, los españoles, hemos ocupado militarmente, dos veces, los últimos 300 años y la sangre de los héroes que cayeron por Diós y por España tiene que respetarse, por eso imponemos el español.”

Senzillament senyors del mini-govern de la Generalitat (no s’ofenguin), si realment volen que les aigües tornin al seu lloc i fer-se respectar no els queda cap més remei que plantar-se, i no pas des d’una conselleria, sinó com un bloc, com TOT el govern i, al seu costat, el Parlament, i no pas només la Presidència, sinó TOTS els diputats, tots en una sola presentació multitudinària, i per dir què?

“Doncs per dir que ja n’hi ha prou que el els jutges vulguin fer de legislatiu i d’executiu, que cadascú té el seu paper i no estem disposats a admetre que des del TSJC es dictin lleis, i que el TSJC no té cap mena de capacitat legal per fer complir les lleis que s’inventen, per tant, en el tema que ens ocupa, el del 25%, el donem per tancat i superat perquè des del Parlament ja s’ha legislat i és el que tots els centres docents han de complir.”

(Si després volen continuar amb els dos trossos que hi ha tot seguit, perfecte)

I si realment creuen en la separació de poders, els jutges, el màxim que poden fer és dir si una norma o la seva aplicació es correspon amb la legalitat vigent, però res més, no poden crear una norma, no se la poden inventar i a més fer-se el totpoderós volent-la fer complir, com si ells fossin algú per fer de legislatiu i fer d’executiu.

Senyors jutges (encara que el seu TC i el seu TS se la passin pel forro), si volen ser respectats comencin per respectar l’organització legal que la societat, a la que diuen voler servir, s’ha dotat i que nosaltres sapiguem ningú els ha donat la capacitat legal per crear lleis ni normes, ni estem disposats a continuar sent tractats, per molt que per vostès ho siguem, com ciutadans de segona.

Passi-ho bé.

Felip Ponsatí i Terradas 

Catalunya (Països Ocupats), 23 de juny de 2022 (A les portes del foc portador de vida).

PS: Des de l’escola del futur ... , i si pogués ser ja des d’ara, hauríem d’esforçar-nos per fer que la pobresa i la marginació no fossin mai més hereditàries. Per començar a assolir-ho ens cal que TOTA la mainada, quan acabi la primària i encara més la secundària, sigui capaç d’entendre el que escolti, comprendre el que llegeixi i d’expressar-se en català, oralment i per escrit, de forma fluida, coherent i d’acord amb les normes socials. 

Ens cal una societat futura amb uns bons fonaments de cohesió social, més justa i, si és possible, encara més participativa i solidària.

( www.llenguaoral.cat )