divendres, 27 de març del 2020

EL ÚNICO DISCURSO SINCERO SERIA:



Si hemos hecho y decidido lo que hemos hecho y decidido ha sido para salvaguardar la unidad de España. 


Todos sabemos que estos dos últimos años la Generalidad ha estado siempre intentando aumentar sus competencias y, poco a poco, situarse en una posición que le permitiera forzar una negociación.


Con la llegada del coronavirus 19, han aprovechado la situación para hacer un nuevo intento de mostrarse al mundo como algo diferente al resto de España y, por eso, cuando pidieron cerrar Cataluña les dijimos que no, senzillamente, tenian que ser como los demàs y tenian que hacer lo mismo que los demàs, no era assumible, para la unidad de España, que hicieran algo diferente, por mucha,teórica, justificación científica que aportaran.


Por eso, también, cuando pusimos aquellos anuncios “A este virus lo venceremos unidos”, pusimos en amarillo “este virus” que, a la vez que hacia referencia al Covid-19 lo relacionaba com el color amarillo que han estado usando los independentistes.


También, por eso, deplegamos al ejercito, y en las ruedas de prensa sale la guardia civil i el ejercito, senzillamente les recordamos, a los independentistas, que la fuerza està de nuestra parte, y que no permitiremos veleidades separatistas, ni frente al Covid-19, porqué cualquier propuesta que venga de Cataluña està pensada y hecha para menoscabar la fuerza y la unidad de España, y todo ello lo hacemos a pesar que, teóricamente, ponga en peligro algunas vidas, porqué la unidad de España es un bien superior, y todo buen español lo entiende así.



Desde el territorio sometido, 27 de marzo de 2020

dilluns, 23 de març del 2020

AL SERVEI DE QUI ESTÀS?



Sr. Sánchez Castejón, al servei de qui estàs, perquè no hi ha qui t’entengui. És cert que has optat per fer d’una manera de fer molt semblant als britànics, o sia que si es mor gent, doncs no passa res, és llei de vida.

Sí, és cert i tindríeu tota la raó si fóssim al segle XIX o a l’Edat Mitjana, però no hi som, i ara la gent compta. Qui són aquests vostres “savis” que us recomanen que poseu l’economia per davant de les persones, que no us adoneu que com més duri aquesta crisi personal, aquesta pandèmia, més difícil serà que es recuperi l’economia? I per una altra banda, que us penseu que no us farem responsable de les morts evitables? Gent que es morirà perquè sou un inepte i un ignorant, tot plegat ben daurat amb una cara maca i un parlar buit.

Està clar que per una altra banda em sembla que “las fuerzas vivas de España”, els qui manen de veritat, estan fent un experiment per retornar-nos al bon camí, per fer-nos més obedients, per tornar a posar a l’altar la “España, Una, Grande y Libre”, només així s’explica la deixadesa que mostreu amb el material, la imposició d’anar a treballar malgrat el risc evident d’encomanar el virus a tothom, el menyspreu cap aquells que us porten la contrària, la necessitat d’imposar un pensament únic derivat de “Todos unidos”, del vostre discurs patriòtic i enaltidor de “las virtudes españolas”, el desplegament de l’exèrcit, la manca de mesures eficients per a permetre el confinament total a excepció de les empreses indispensables, la manca d’ajudes immediates per als petits i mitjans empresaris i autònoms,... 

Vaja, que sou un inútil pel poble, per la gent, i un fidel servidor de la corona i dels qui manen. De fet, el que esteu fent és preparar el terreny perquè torni a governar la dreta, aquest cop, la dreta encara més reaccionària. Gràcies, segur que us espera un seient en alguna de les grans empreses de l’IBEX.

I nosaltres, potser comença a ser l’hora que ens plantegem, encara més seriosament, què carai hi fem amb aquesta gentussa reaccionària i enyoradissa de gloriosos temps passats, i d’una punyetera vegada deixem de ser els seus serfs.

F. Ponsatí

Catalunya, 23 de març de 2020

PS: Ens cal una societat futura més justa i amb uns bons fonaments de cohesió social i, si és possible, encara més participativa i solidària. Des del sistema educatiu del futur estat, i si pogués ser ja des d’ara, hauríem d’esforçar-nos per fer que la pobresa i la marginació no fossin mai més hereditàries i, alhora, enfortir la cohesió social, actual i futura.