dissabte, 21 de març del 2020

MENTRE SIGUEM “ESPAÑOLES”, NO HI HA RES A FER-HI



Senzillament, el pensament o, si voleu, la manera de fer, que vindrien a ser el mateix, del govern “español” ens porta a poder dir que el que s’està fent és semblant a: A estos catalanes, nada, ni agua (mientras podamos).

Per a ells qualsevol cosa que sorgeixi d’un independentista no és ni escoltable, es rebutja sense ni tan sols sentir-ho, perquè primer de tot és la “unidad de España” , i aquests independentistes volen trencar España i, per això res del que puguin dir o fer pot ser bo, perquè van contra la idea suprema, i ningú que vagi contra la idea suprema pot fer alguna proposta positiva, vàlida.

No em direu pas que el que estan fent, fins i tot amb la seva pròpia gent, la de Madrid, no és un atemptat contra la racionalitat, un atemptat contra la vida de les persones, un atemptat encobert o , potser, només inconscient, és cert, perquè només des de la ignorància, volguda, potser? es pot ser tant i tant incompetent i no haver aïllat i confinat Madrid, i tot, només per no haver-nos de donar la raó i haver de confinar Catalunya.

Tot sigui per no haver de donar la raó als catalans, que són el dimoni de la “nación”, els responsables de tots els mals. L’actitud del “gobierno de España” cap a nosaltres només és explicable si és que se’ns considera que som com un mal que cal eradicar, arrancar, destruir, perquè si de veritat se’ns considerés espanyols se’ns faria una mica de cas, se’ns escoltaria i sens ajudaria, però si us ho mireu fredament us adonareu que estan fent tot el contrari, mentre poden fer-ho. No us fa la sensació que quan acaben les rodes de premsa només els falta cridar: “Arriba España”, i més d’un diria: “Viva Franco”.

Per tant, ja ho sabeu catalanets que encara us sembla que hi ha alguna cosa a fer amb España, aneu aprenent les lliçons, bé potser ja no sou capaços d’aprendre res, i feu com aquell ase que com que sempre havia estat fent girar la sínia, quan es va veure lliure es va adonar que no sabia fer res més, i va continuar enganxat a la sínia, perquè sinó com s’ho faria per menjar?

F. Ponsatí

Catalunya, 21 de març de 2020

PS: Ens cal una societat futura més justa i amb uns bons fonaments de cohesió social i, si és possible, encara més participativa i solidària.

Des del sistema educatiu del futur estat, i si pogués ser ja des d’ara, hauríem d’esforçar-nos per fer que la pobresa i la marginació no fossin mai més hereditàries i, alhora, enfortir la cohesió social, actual i futura.

dimecres, 18 de març del 2020

M’HA COSTAT, PERÒ L’ENTENC (Pedro Sánchez)



No entenia què li passava, ni que volia, en Pedro Sánchez, President del govern d’Espanya i mandamàs oficial, i al final l’he entès, em sembla.

Està fent el mateix que fa en Borís Johnson a la Gran Bretanya, deixar que el virus s’escampi i que es carregui a tot aquell que trobi una mica feble, i així els qui quedin quedaran vacunats, temporalment, com a mínim, de forma natural i, de passada, com que molts dels que es moriran seran gent gran, tot això s'estalviaran en pensions, assistència social i sanitat. Vaja, que, des del seu punt de vista, al final, el virus de la corona els haurà fet un favor.

O sinó, com s’explica que prengui les decisions que pren. D’acord que és un magnífic ignorant, per això fa de polític, i que s’ha envoltat d’experts (ells en diuen així) que no en tenen ni idea de què cal fer per sortir-ne el més ben parats possible d’aquest virus de la corona.

També és veritat que no s’ha atrevit a fer-ho tot igual que els britànics, perquè ha hagut de tancar els centres educatius i alguna cosa més però, això sí, tothom ben enxubat a treballar, a veure si, quan torneu a casa, passeu el virus de la corona als avis, i ens podem estalviar alguna pensió.

Sort que el nostre govern té molt més seny que el dels forasters, i tota la ciutadania que ha pogut li ha fet més cas que no pas al govern foraster, perquè sinó hauríem anat ben venuts, o potser és això el que, inconscientment, volien, que quants més catalanets agafessin el virus menys preocupacions tindrien i, per això, no han deixat que ens tanquéssim a casa (tancant les empreses), ni tancar el país (no fos cas que fos una bona solució). No, no pot pas ser, seria ser molt malpensat, encara que ja han passat els quaranta anys de rigor i ja tornava tocar bombardejar, d’alguna manera, Catalunya.

F. Ponsatí

Catalunya, 18 de març de 2020

Una de les nostres feines, immediates, és la de procurar que TOTS els alumnes, quan surtin de l’escola, disposin de les capacitats necessàries per a poder aprofitar els recursos que el sistema educatiu i la societat  els posaran a l’abast, per tal que la pobresa i la marginació deixin de ser hereditàries.