dissabte, 12 d’octubre del 2013

LA LOMCE (la nova llei “d’educació espanyola”) I ELS DIRECTORS

De moment, i fins que no decidim independitzar-nos, em sembla que tenen un problema, si serà o no serà greu depèn de moltes variables externes.

Si algun jutge li pica per manar als directors que facin cas de la LOMCE ho haurien de fer. I per què? Doncs perquè tenen la consideració legal d’autoritat pública, els l’ha donada el Parlament a través de la LEC.

Em sembla que aniria bé que de forma transitòria es tragués al directors la consideració d’autoritat pública. D’aquesta manera no haurien d'obeir als jutges sinó als seus superiors jeràrquics, que és el departament d’ensenyament.

Quan haguéssim declarat la independència ja tornarien a tenir la consideració d’autoritat. Potser m’equivoco, però em sembla que ho agrairien.

LA LOMCE
Si hi fem un cop d’ull de seguida ens adonarem que la LOMCE és una llei absolutament dissenyada per als privilegiats econòmics. Si la família té cèntims i paga tot va bé.

Sota l’excusa del fracàs escolar i fent veure que el que l’importa és reduir-lo es dissenya i es proposa la potenciació de l’escola privada. L’escola pública queda per aquells llocs on els privats no hi puguin fer negoci. De fet és la privatització de l’escolarització.

És una llei pensada per crear una classe dirigent, una “elit”, per continuar fent i desfent el que desitgin. Per una altra banda intenta modelar una gran quantitat de persones de les quals només s’espera que obeeixin i facin el que se’ls digui. És la pràctica desaparició d'una la classe mitjana pensant.

Tot plegat ja és esperable d’uns deixebles de la M. Thatcher, fins aquí res de nou. Però a tot això s’hi ha de sumar la completa espanyolització de les nostres escoles, el trencament de la cohesió social del país i la desaparició de Catalunya com a nació. Volen convertir-nos en una regió que “ofrende glòries a España”.

Tot plegat és una altra bona raó per independitzar-nos.

Fins la setmana vinent.

F. Ponsatí


Visca la Terra.


PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”