dissabte, 21 de setembre del 2013

NO EM PREOCUPA EL QUE PUGUI DIR, ARA, EUROPA

I encara menys el que pugui dir España. És evident que són com un gremi mal avingut i al final ens adonarem que cadascú vetllarà pels seus interessos.

Ara toca dir totes les teòriques desgràcies que ens passarien si trenquéssim l’actual matrimoni forçat que tenim amb España. Durant molt de temps ha estat un matrimoni de conveniència però això s’ha acabat. Ja no s’aguanta per enlloc. No han estat capaços de fer cap mena de proposta per –com a mínim- fer veure que els importem, i no n’han fet cap perquè per a ells continuem sent un territori dominat. Per a ells continuem sent la seva vaca munyidora.

EL MANTENIMENT ACTUAL DELS SERVEIS
En canvi em preocupa força el nul manteniment dels nostres serveis. Fixeu-vos que les poques coses que funcionen depenen de la Generalitat o són privades, de l’estat no n’hi ha pràcticament cap que funcioni bé.

L’ENERGIA
Però el que realment em preocupa és que no estiguem dissenyant i començant a aplicar un model energètic diferent. El nostre model energètic actual depèn de la bona voluntat de l’estat i és altament contaminant. Per la banda de l’energia és per on l’estat ens pot collar i fer-nos ballar al seu gust.

Em sembla que ens cal apostar per les renovables i per la hidràulica -renovable històrica-. A la vora de totes les poblacions mitjanes i les petites mancomunades hi hauria d’haver un centre de producció d’energia renovable estable (combinació de diferents sistemes). Per les grans ciutats que són a prop del mar –la majoria hi són- s'hi podria destinar la gran hidràulica i la eòlica marina.

Sóc conscient que el que plantejo en molts de casos farà mal d'ulls, però ens n’hauria de fer molt més el seguit de torres d’alta tensió que hi ha escampades arreu del territori i que no aporten res per on passen. 

En comptes que les renovables ens facin mal d'ulls ens haurien de fer sentir orgullosos de ser d’una nació que cuida l’entorn i que obté l’energia de la forma menys contaminant possible. Els turistes no deixaran pas de venir si del respecte al medi ambient en fem un valor.

UN ARTICLE
Acabo de llegir l'article del Sr. Nadal. Vaig tenir un director que un dia em va dir: "Si vols que una idea o un projecte no es pugui portar a la pràctica no t'hi oposis, eleva'l a la perfecció." 

Fins la setmana vinent..


F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. Per què s'està en contra dels aerogeneradors? No tenim gaires més possibilitats

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”