dissabte, 22 de febrer del 2014

BARROSSO BARROER

Jo no en  faria pas gaire cas de les tonteries que diu el Sr. Barrosso. Des del moment que ens compara amb Kosovo vol dir que no en té pas gaire idea,  o potser li dicten el que ha de dir. Sembla que sigui la “Voz de su amo”. 

Us passa pel cap que la UE vulgui que tot el trànsit de mercaderies de sud a nord es vegi compromès.

O que totes les fàbriques d’empreses multinacionals que hi ha al país deixin d’exportar i d’importar lliurement?

O potser que si ara tenim uns drets com a ciutadans de la UE deixarem de tenir-los per una decisió política i no pas judicial?  És cert que es podríem deixar de tenir-los per una decisió política, però per un acord de totes dues parts, que no és el cas.

L’ampliació interna de la UE és la via, la solució. Només s‘haurien de pactar els percentatges de deute (per població) i de contribució a la UE (per PIB).

Potser molts estats podrien tenir problemes si el nostre exemple s’estén. No seria estrany que per evitar-ho facin una ferotge campanya afirmant la impossibilitat i tots els mals haguts i per haver en el cas que arribéssim a la independència.

Cada cop que ens diuen que no és viable o que sí, però que no ens convé, ens reconeixen el dret a fer la consulta. Gràcies.

UN GLOBUS SONDA?
Potser al final s’hi haurà de ficar la diplomàcia europea i fer entrar en raó el sistema polític espanyol. De totes maneres hem d’anar en compte.

La setmana passada en una taula rodona ja es va plantejar una tercera via europea. Es va proposar que primer abandonéssim la idea de la independència i després seria possible negociar un estatus econòmic i cultural per a la nostra nació.

Evidentment qui fa aquestes propostes no coneix gens ni mica l’estat espanyol, ni la història, però segurament serà la línia que seguirà la UE.

LA CONSULTA
Em sembla molt bé que ens posem tossuts en voler fer la consulta i que si és necessari demanarem la cobertura del parlament europeu i, si aquest també fallés, l’empara dels tribunals europeus.

Però si al final de tot, de tot, no hi hagués maneres de poder fer la consulta de forma legal només ens quedaria el camí de fer unes eleccions plebiscitàries i després la declaració unilateral.

Ha sonat la idea de posposar la convocatòria d’eleccions fins la setmana dels tres dijous. Em sembla que no és pas una bona idea. Com més a prop del 9 de novembre de 2014, millor.

F. Ponsatí

Fins la setmana vinent.


Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”