dissabte, 8 de febrer del 2014

GLOBUS SONDA

S’han fet molts escarafalls i s’ha hagut de desmentir oficialment i tota la pesca, però de fet no em sembla pas malament que el conseller Homs digués el que va dir i en el lloc on ho va dir. Senzillament ha estat una nova constatació que s’enganxa més aviat un mentider que un coix.

Les autoritats espanyoles han dit moltes vegades que, en tot cas, a qui correspon votar per decidir el futur de Catalunya és a tot els espanyols.

Doncs bé, ja han dit que ni així. Sóc conscient que el globus sonda no era ben bé aquest, però s’hi podien haver agafat i dir: parlem-ne. Res de res. Ja ens va bé. Una nova demostració de la seva capacitat de diàleg.

LA CONSULTA I ELS 16 ANYS
Considero que per la consulta no és una bona idea rebaixar l’edat per votar als 16 anys. No és un bon moment per fer experiments. Hi poden haver força raons, però deixeu-me ser pràctic. No tenim una anàlisi estadística prou consistent i àmplia per afirmar que si poden votar els majors de 16 anys el percentatge de votants serà més alt.

Pel que hi està en joc, la nostra llibertat, abans de fer un canvi d’aquest tipus és molt i molt important estar absolutament segurs de quin serà el resultat: millorarà el percentatge de votants respecte al total de persones amb dret a vot, disminuirà o serà semblant?

Recordem-nos que és molt important que el percentatge de votants sigui alt i que el percentatge de sí-sí també sigui alt. Si el percentatge de votants baixa perquè hem ampliat el cos electoral, el resultat, per molts sí-sí que hi hagi quedarà tocat.

F. Ponsatí

Fins la setmana vinent.

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”