dimecres, 27 de juny del 2012

I TANT QUE ENS VOLEN MANAR ELS FEIXISTES!


La nostra obligació  és obeir les lleis que promulga el Parlament de Catalunya, i no pas les sentències d’uns togats que representen el feixisme del segle passat.

F. Ponsatí
“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.

diumenge, 24 de juny del 2012

EL PACTE FISCAL ESTÀ MOLT BÉ. I EL PACTE CULTURAL?


Potser que no ens adormim. Cal començar, de forma seriosa, a posar el «Pacte cultural» amb l’estat a sobre la taula.

Ja n’hi ha prou que ens facin la punyeta amb tot allò que fa referència a la llengua, ja sia a l’escola, ja sia al comerç, a Europa o al cinema.

Cal començar a exigir un «Pacte cultural» que respecti com a competències sobre les quals només hi intervé la Generalitat, per a tot allò que faci referència a la llengua, a la cultura i als signes d’identitat.

Tot allò que fa una referència preferent per a l’espanyol, a Catalunya, l’ha de fer com a referència preferent respecte al català.

És evident que els caldrà modificar la seva constitució, que ho facin.

Algú potser pensarà que no és el moment d’obrir un altre front, doncs s’equivoca de mig a mig, precisament ara és el millor moment.

El Pacte fiscal l’obtindrem, més aviat o més tard, perquè pràcticament tothom hi està d’acord.

El Pacte cultural obrirà un altre front i com que ara tindran greus problemes per dir que sí al Pacte fiscal, estaran molt més ben disposats a dir que sí a un pacte cultural que no els pressuposa cèntims, només un pacte polític.


F. Ponsatí
“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'Espanya.