dimecres, 17 de desembre del 2014

NO HO ENTENC

Vaig entendre ràpidament el discurs del President, però m’ha costat molt entendre el discurs d’ERC., però l’he acabat entenent. Disculpeu-me, però és un discurs de partit.

LES PLEBISCITÀRIES
Pels partits, la primera proposta del President és neutra. Bé, és el que em sembla en a mi. Afecta per igual a tothom. Em sembla positiu. Ningú pot atribuir-se el mèrit, ningú pot marcar paquet. Ni el fet d’encapçalar la llista pressuposa cap mèrit pel partit de la persona que l’encapçala. El resultat és mèrit de la suma i de l’acord de tothom. El resultat és clar i el que es vol també.

La proposta d’ERC no em sembla neutra. Sinó que permet que cada partit es diferenciï dels altres i se sàpiga quin suport té. I jo em pregunto, quin interès pot tenir això quan l’objectiu és la independència i una legislatura d’un any i mig? No ho entenc.

Es diu que s’obtindran més vots i que per tant hi haurà més diputats independentistes, i tot seguit s’han de fer tot un reguitzell d’explicacions per explicar-ho. Malament rai quan cal explicar-se tant.

El que s’obtindrien més diputats segurament seria cert si fossin unes eleccions normals però, ara per ara, en una situació excepcional és indemostrable. No hi ha ningú, ni astròleg, ni vident, ni empresa enquestadora que pugui dir seriosament que això seria cert en la situació d’excepcionalitat que estem vivint. És una situació nova i diferent.

LES ENQUESTES
Si hi ha alguna empresa o savi que s’atreveix a donar futurs resultats, primer de tot, li preguntaria si va clavar quanta gent aniria a votar el nou 9-N i quin resultat hi hauria. Segur que no n’hi ha cap que s’hi acostés, ni en el nombre de votants, ni en el resultat. Doncs no em facin riure amb possibles resultats en unes plebiscitàries. Són ganes de marejar la perdiu.

O és que s’obliden de la il·lusió i la força que genera la suma, la unió d’esforços? És que no els ho han estat demostrant aquests últims anys Òmnium i l’ANC? Algú es pensa que per separat haurien aconseguit tot el que han aconseguit unint les seves forces?

Estic empipat i trist perquè amb aquest desacord estan malbaratant el cabal d’il·lusió que es va acumular amb l’èxit del nou 9-N, que no va ser l’èxit de ningú, sinó de la il·lusió i l’èxit de tothom.

CADA DIA QUE PASSA LA TINTA ÉS MÉS NEGRA
Si no hi ha eleccions plebiscitàries, la culpa, que no la vol mai ningú, anirà a petar a la cistella d’algú. S’ho han rumiat bé?

Em permeto recordar que des d’ERC., des de sempre, han dit que l’important no era com s’arribava a la independència, sinó arribar-hi. De què venen ara tants escarafalls i condicions? En què estan pensant?

Sumant es crea il·lusió i ganes, i aquesta il·lusió empeny els indecisos a afegir-s’hi, i això és el que acabarà fent decantar la balança. Per separat seran unes eleccions normals amb un toc exòtic, per molt paraigües que vulgui ser. Es discutirà de tot i de res, i els indecisos s’ho miraran des de la finestra i potser pensaran: “Val més boig conegut que savi per conèixer”, i acabaran votant la continuïtat a Espanya. 


Fins d'aquí uns quinze dies.


F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España.

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada