diumenge, 22 de juny del 2014

HAN CANVIAT ELS MANIQUINS

Si repassem les notícies d’aquests últims dies, em sembla que la més rellevant és que el PSC-PSOE continuarà igual o semblantment, a l’espera que els joves –de mitjana edat- es decideixin a fer el pas. Bé, per ser més exactes que hagin passat les eleccions municipals. Si és que n’hi ha alguna que aguanta.

És una llàstima que ara no hagin decidit fer un cop de timó i ajuntar-se amb la majoria del seu poble que considera que Catalunya és el seu país. Ells, segurament, no ho consideren així, el seu país és Espanya. Des del moment que supediten la voluntat del parlament de Catalunya a la voluntat del govern d’Espanya, s’estan portant com a súbdits, ara ja, de Sa majestat "Felipe VI".

El nomenament automàtic del Sr. "Felipe de Borbón" com a rei d’Espanya amb el títol de Felipe VI, ens deixa molt clar que no és res nostre. Per dues raons importants, la primera és que s’ha fet coronar en l’aniversari de la crema de Xàtiva. És un insult a la nostra memòria històrica i especialment dels nostres germans “Socarrats” que varen morir cremats per ordre del seu avantpassat directe, que es feia dir "Felipe V". Què es pot esperar d’un rei amb tan poca sensibilitat històrica. El segon és el petit detall de la numeració, que jo recordi no hem tingut mai, abans, cinc «Felipes» que fossin els nostres reis. Els nostres veïns sí. Tot ha estat un rentat de cara, però res més.

El Sr. Gay de Montellà ha fet unes propostes, un referèndum etc, em sembla que està una mica despistat, això ja ho vàrem fer amb l’últim Estatut i no va servir de res. Si no ets el fort, d’Espanya no te’n pots fiar.

CONTINUEM MIRANT ENDAVANT
Com que continuem mirant endavant, no hi ha gaire res que em faci patir. La prova feta a les Terres de l’Ebre i la petició d’una gran trobada entre totes les entitats i forces institucionals que impulsen la consulta, em són una garantia.

També em sembla bé que des CiU hagin posat percentatges a la consulta. Un mínim d’un 50% de participació i un mínim del 55% de sí-sí, sobre la participació, no és pas gaire. És un 27% del total de vots vàlids emesos. Els molt punyeteros han proposat els mateixos percentatges que va posar Europa per reconèixer immediatament Montenegro.

El Sr. Grífols ha demanat al President que la consulta sigui digna. No sé com es fa una consulta digna. Sempre m’ha semblat que totes ho són. Potser és que aquesta, com que tenim l’estat en contra haurem de fer coses estranyes, potser sí. La dignitat o no de la consulta la donarà el percentatge de participació, res més. La resta seran entrebancs d’aparador i travetes que ens hi posaran dificultats afegides.

Està clar que també podríem fer servir la tecnologia i saltar-nos tots els impediments que en podria posar l’estat espanyol. Encara hi som a temps. És cert que ens caldria crear grups de formació i informació sobre la part informàtica del procés, però no faltarien pas voluntaris.

Si us plau, quan vingui el rei foraster siguem educats, rebem-lo amb tota la ciutat plena d’estelades i, si us el trobeu, rebeu-lo o deixeu-lo passar enmig d’un silenci sepulcral.

Fins la setmana vinent.

F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada