dissabte, 16 d’abril del 2011

NO VOLEM GENERADORS EÒLICS. GENIAL! , i la 6ena hora, un comentari sobre Ensenyament.

INCONGRUÈNCIES.
Ens sembla del tot incongruent que algú, d’un partit que diu que defensa el medi ambient, digui que no vol que al seu municipi hi hagi generadors eòlics (suposem que en un altre municipi, sí).

Tampoc no entenem perquè els partits encara no s’han decantat descaradament i clarament per les energies alternatives, sempre és un sí, però ...(no fos  cas que hi hagués algú que s’emprenyés).

Figurem-nos que un cap de llista posa aquesta condició per pactar: el compromís de dir no a la instal·lació de generadors eòlics al seu municipi i, a més a més, diu que volen convertir el municipi en turístic. Genial!

O sia que les energies alternatives estan renyides amb el turisme, o això és el que creu aquest figurat candidat,   i no pas ell solet sinó molts hotelers que lliguen el turisme només amb el sol, la platja i el paisatge.

També hi hauríem d’afegir el grup dels ecologistes del “no no”, tots aquells que volen continuar tenint tanta energia com ara (que no els en falti per fer anar l’ordinador, la rentadora i tota la pesca, encara que sigui contaminant), però que no els toquin el paisatge i, encara menys, si és a prop de la seva segona residència;  però fer carreteres per anar-hi, sí que se’n poden fer (només rondinen una mica).

L'ENERGIA HA DE SER DE RENOVABLES. 
Ens sembla que en el cas del cap de llista figurat, allò que hauria de valorar i de vendre és el respecte a la natura, els productes naturals, la vida saludable, el pas de les hores, la tranquil·litat i el bon servei, però ara resulta que tot això ho hauran de fer contaminant l’aire, cremant gas o petroli.

Potser no hi han pensat però és així i, si hi han pensat tant els en fa perquè és lluny de casa seva.

Imaginem-nos un municipi que sigui en un racó del país, que no estigui mal comunicat, però tampoc no gaire bé, que sigui tranquil i el temps passi a la mida de l’home, que el seu entorn ens ofereixi muntanya, platja, mar, temporals, cultura, bon menjar,...

Si tot això estigués embolcallat pel respecte a la natura perquè tota l’energia que s’hi fes servir fos de renovables, seria el primer municipi del país d’aquestes característiques i, per tant, un centre d’atracció molt important.

És cert que s’hi haurien d’instal·lar alguns generadors eòlics i captadors solars, però ben situats no tindrien perquè fer gaire mal d’ulls o, com a mínim, no pas més que el que fa la carretera i la muntanya tallada per estalviar-se un piló de revolts, i servirien per abastir d’energia tot el  poble i més enllà.

EL NOSTRE PUNT DE VISTA
Ens sembla que tots els municipis s’ho haurien de plantejar, perquè no hi ha res tant altament conservador de la natura i el seu reequilibri com l’obtenció de l’energia a través de les renovables.

Tot plegat s’hauria de potenciar des del govern planificant una xarxa de mitja tensió que cohesionés el país, creant un seguit de parcs d’energies renovables que abastissin conjunts mancomunats de municipis.

La crisi en està ensenyant el camí, ara és el moment per apostar per les renovables.

Mentre siguem tant dependents energèticament d’Espanya, no podrem ser independents. I ells ho saben.


LA CONSELLERIA D'ENSENYAMENT S’HA EQUIVOCAT, PARCIALMENT.
S’ha quedat curta en :
En comptes d’una hora de més, haurien hagut de ser 2 hores més, tant a primària com a secundària. L’estalvi hauria estat considerable i hauria fet innecessàries les retallades.

Ha anat massa enllà en:
Suprimir la 6ena hora de forma pràcticament generalitzada.

LA SISENA HORA NO ÉS ÚTIL?
Diuen que la 6ena hora no és útil, però quines anàlisis s’han fet, què s’ha avaluat per poder dir que no és útil? No diuen que les renovacions pedagògiques triguen uns 10 anys en demostrar la seva potencialitat? I, si no és útil, per què la deixaran per a 500 centres?

ELS SINDICATS
Evidentment els sindicats dels mestres no han pogut dir ni piu, perquè des d’una posició d’immobilisme absolut i, fins i tot estúpida, havien estat demanant la supressió des que es va implantar. No hi veuen més enllà del nas.

Absurd que uns sindicats que diuen que defensen l’ensenyament públic es queixin i facin vagues perquè la conselleria hi posa més mestres, més hores i més cèntims.

Des de quan són els sindicats els qui han de decidir quines propostes són millores pedagògiques i quines no? Al final han aconseguit el que volien, que la conselleria hi posés menys cèntims, menys mestres i més hores. Qui els entengui que els compri.

ARA QUE NO HI ÉS LA TROBARAN A FALTAR. 
Molts directors no feien res més que rondinar, però ara se n’adonaran que gràcies a aquesta sisena hora havien pogut organitzar tot un seguit d’experiències engrescadores  on experimentaven allò que més endavant estenien a tot el centre. Ara la  trobaran a faltar, la 6ena hora, i l’escola tornarà a l’immobilisme que és el que agrada als que manen.

EL NOSTRE PUNT DE VISTA.
No hem sentit ningú que ho hagi dit, però aquesta mesura ens sembla un cop de mà descarat a la concertada, perquè aquells que puguin pagar, tornaran a disposar de pràcticament tot un curs de més al llarg de la seva escolaritat.

És cert que la quantitat no pot ser la mesura de la qualitat, però si hi ha quantitat hi ha moltes més possibilitats que hi hagi qualitat, tal com es començava a demostrar als centres públic, per molt que rondinessin.

Hem de tenir en compte que si els mestres i professors haguessin fet 2 hores més de classe, en comptes d’una, tots els “raonaments” de la Conselleria haurien fet llenya i  s’hauria quedat sense arguments per marcar a foc el seu segell privatitzador a l’ensenyament.

La Conselleria d’Ensenyament sabrà perquè ho ha fet, però nosaltres ho entenem tal com ho hem comentat: una mà amiga a la concertada i, a la llarga, una bufetada a la pública perquè amb aquesta mesura la renovació pedagògica s’hi alentirà.


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.

Tothom.cat (Any tercer).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada