diumenge, 10 d’abril del 2011

AMB EL PETROLI FEM COM NENS PETITS MALCRIATS.

FELICITATS PER A TOTS ELS QUE HEU ANAT A VOTAR, I FELICITEM-NOS TOTS  PERQUÈ AQUESTA ONADA ÉS UNA MOSTRA CLARA DE LA TOSSUDERIA DEMOCRÀTICA DEL NOSTRE POBLE.


Fixem-nos com ens comportem amb les fonts d’energia, sobretot la que fem servir més, el petroli.

Tots sabem que el petroli és un recurs esgotable i no renovable però, malgrat això, el fem servir per cremar-lo.

Fem unes grans falles de combustió interna escampades per tot el planeta i com que no les veiem, ho fem amb la consciència tranquil·la.

Ja ho sabem que estem contaminant l’aire i que estem escalfant el planeta, però com que això passa a poc a poc (ja poden anar dient els científics) no ens en sentim directament responsables i no obliguem els polítics a potenciar el transport públic.

Hauríem de tenir en compte que el petroli serveix per a moltes altres coses, diferents de cremar-lo, que és un bé esgotable i no renovable, que en forma de combustible contamina l’aire i que l’energia que desprèn escalfa el planeta.

Potser ens hauríem de plantejar seriosament què hem de fer i com l’hem de substituir, i deixar de comportar-nos com nens malcriats que no valoren res del que tenen, ni les conseqüències dels seus actes.

Mentrestant ens aniria bé que des del govern s’establís un pla seriós de potenciació de les energies alternatives, de totes i no pas només d’aquelles que no es veuen o que no ens fan nosa a la vista.

Resulta que ara per ara, els generadors eòlics són un dels millors mitjans per aconseguir energia i, si cal modificar normes, doncs que es modifiquin; també uns bons estalviadors d’energia són els acumuladors solars per a obtenir aigua calenta o calefacció. Només són idees.

Sembla que el govern no va en aquesta línia i el que vol fer és potenciar el gas. Ho entenem, Gas natural és una empresa de casa, però potser aniria millor que el Govern demanés a les empreses que fossin elles les que lideressin el canvi cap a les renovables i, mentrestant, no està pas malament que els donin feina, però sempre que compleixin amb els compromisos de futur cap a les renovables.

En 10 anys hauríem d’aconseguir que el 75% de l’energia que gastéssim fos procedent de renovables.



“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.

Tothom.cat (Any tercer).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada