dimarts, 15 de març del 2011

DEL DESASTRE NATURAL DEL JAPÓ A UNA MIRADA CAP EL FUTUR.

Encara no hem vist cap titular que hi posés :”Només hi ha hagut X milers de  morts”. Aquesta xifra tan baixa és gràcies a la bona organització de la societat japonesa.
Una de les coses que demostra la maduresa dels polítics és la seva capacitat per a distingir i prioritzar i, alhora, aconseguir que tothom estigui disposat a fer els sacrificis necessaris per assolir  aquelles fites i, pel que es veu, els polítics japonesos ho han tingut en compte.
Nosaltres l'any passat vàrem patir una anècdota de la naturalesa (la nevada), i amb una anècdota va haver-hi un caos absolutament inenarrable.  Tothom n'ha après alguna cosa?  Els polítics han pres mesures perquè en el  cas que es tornés a repetir no passés el mateix? En general, ens sembla que la resposta és clarament negativa.
Sabem que hi ha torres d’electricitat que aguanten perfectament les tempestes de neu (a la Cerdanya, a Andorra, a la Vall d’Aran) només calia que es decidís  (en aquest cas el Ministerio, amb un senyor del PSC al davant) que, a partir d'ara, totes les torres serien d’aquell tipus.
Això seria una mesura política socialment madura, perquè estaria presa pensant en la societat i no en l’empresa.
Aquell dia varen quedar atrapats a la carretera milers de cotxes, uns per mala sort i d'altres per la imprudència dels que es varen entossudir a tornar a casa.
Segur que no tornaríem a fer el mateix? Ens  preguntem: s’ha previst el tancament de les ciutats, l’allotjament, la manutenció i les dotacions necessàries per atendre els milers de persones afectades en el cas que es tornés a repetir o hi hagués un  desastre natural?
Les societats s'han d'educar i s'ha d'aprofitar moments especialment durs per a fer-ho i, si cal, s'ha de portar la contrària i presentar fites que senyalin un futur diferent.
“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada