dimecres, 23 de març del 2011

Comentari sobre LES CENTRALS NUCLEARS

L’ENERGIA NUCLEAR

Aquest terratrèmol ens ha ensenyat que fins i tot les centrals nuclears japoneses, que varen ser fetes tenint en compte l’alt nivell de sismicitat de la zona,  no estaven prou ben dissenyades i no han pogut resistir el sisme (el tsunami no les ha afectades seriosament).
Per tant arribem a una conclusió: no hi ha centrals nuclears prou ben  dissenyades com per resistir certs fenòmens naturals.
Es dirà que  a partir d’ara, les noves es faran tenint en compte els efectes que ha tingut el sisme, però què passarà si el sisme és més fort o un volcà entra en erupció?
 
Els governs i les grans empreses ens voldran vendre que això no ens passarà mai, que no som en una zona d’alta sismicitat, és cert en aquets moments, però què són per la natura uns centenars d’anys: res. Però les centrals nuclears i els seus productes seran perillosos per molts milers d’anys.
No tenim la capacitat d’aturar l’impacte de les forces naturals quan es desfermen, per tant, cal que comencem a admetre-ho i a ser conseqüents.
Ens sembla que hem de començar a ser humils i admetre que hem tocat sostre per aquesta banda. Les centrals nuclears han de desmuntar-se perquè són molt més perilloses que no pas profitoses. S’han de cercar noves maneres d’obtenir energia.
En el cas “improbable” que hi hagués un desastre natural o tècnic, ens hi jugaríem la supervivència de mitja Catalunya. Estem disposats a córrer aquest risc?
Nosaltres ho trobem absurd i per això demanem que es desmuntin les centrals nuclears. No ho podem fer de cop, però cal posar-nos-hi seriosament i com una tasca prioritària.
Haurem de canviar de model energètic i de costums, per començar hem d’aprendre a estalviar energia, si amb l’aigua en vàrem aprendre, perquè no podem fer-ho amb l’energia?
Voleu dir que fer dependre el benestar de les persones del consum continuat no ha tocat sostre? No hauríem de començar a pensar seriosament en una altra manera de fer les coses?

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada