dimecres, 18 de març del 2020

M’HA COSTAT, PERÒ L’ENTENC (Pedro Sánchez)



No entenia què li passava, ni que volia, en Pedro Sánchez, President del govern d’Espanya i mandamàs oficial, i al final l’he entès, em sembla.

Està fent el mateix que fa en Borís Johnson a la Gran Bretanya, deixar que el virus s’escampi i que es carregui a tot aquell que trobi una mica feble, i així els qui quedin quedaran vacunats, temporalment, com a mínim, de forma natural i, de passada, com que molts dels que es moriran seran gent gran, tot això s'estalviaran en pensions, assistència social i sanitat. Vaja, que, des del seu punt de vista, al final, el virus de la corona els haurà fet un favor.

O sinó, com s’explica que prengui les decisions que pren. D’acord que és un magnífic ignorant, per això fa de polític, i que s’ha envoltat d’experts (ells en diuen així) que no en tenen ni idea de què cal fer per sortir-ne el més ben parats possible d’aquest virus de la corona.

També és veritat que no s’ha atrevit a fer-ho tot igual que els britànics, perquè ha hagut de tancar els centres educatius i alguna cosa més però, això sí, tothom ben enxubat a treballar, a veure si, quan torneu a casa, passeu el virus de la corona als avis, i ens podem estalviar alguna pensió.

Sort que el nostre govern té molt més seny que el dels forasters, i tota la ciutadania que ha pogut li ha fet més cas que no pas al govern foraster, perquè sinó hauríem anat ben venuts, o potser és això el que, inconscientment, volien, que quants més catalanets agafessin el virus menys preocupacions tindrien i, per això, no han deixat que ens tanquéssim a casa (tancant les empreses), ni tancar el país (no fos cas que fos una bona solució). No, no pot pas ser, seria ser molt malpensat, encara que ja han passat els quaranta anys de rigor i ja tornava tocar bombardejar, d’alguna manera, Catalunya.

F. Ponsatí

Catalunya, 18 de març de 2020

Una de les nostres feines, immediates, és la de procurar que TOTS els alumnes, quan surtin de l’escola, disposin de les capacitats necessàries per a poder aprofitar els recursos que el sistema educatiu i la societat  els posaran a l’abast, per tal que la pobresa i la marginació deixin de ser hereditàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada