dissabte, 26 d’abril del 2014

ACTUEM COM UN POBLE LLIURE

España no pot entendre i segurament tampoc no ho vol entendre perquè volem votar el dia 9. A ells els sembla que no hi ha raons de pes per fer-ho, per voler-nos-en anar que, tot plegat, no és pas res més que una rabieta, que ja ens passarà.

No entenen que no és pas només per ara. És per molts i molts anys de sentir-nos menyspreats perquè som catalans, d’haver de callar, de ser ciutadans de segona i d’adonar-nos que amb España no tenim futur com a poble.

España, al llarg d’aquests últims 300 anys ha fet tots els possibles per fer-nos desaparèixer com a nació i encara s’estranyen que ens n’hàgim cansat? Seríem mesells si no ens n’haguéssim cansat.

Per això hem d’actuar amb el cap fred, com si ens ho miréssim des de fora. I una  pregunta podria ser: Per què ens entretenim contestant el que diuen els espanyols, no paga la pena. Ja sabem què diran i quasi bé segur què faran.

És cert que calia anar a fer el paper a Madrid, però un cop fet, ja està. Deixem-los estar. Si el que ens diuen des de Madrid ens ho diguessin des d’un altre lloc que no fos la metròpoli, segurament ens estranyaria i no en faríem ni cas. Doncs és el que hem de fer. Escoltar-los com flabiol sonant.

EL 9 DE NOVEMBRE
Ara toca fer tots els possibles perquè puguem votar el dia 9 de novembre de 2014.

Ja està previst que hi hagi la nova llei de consultes i que la convocatòria a les urnes es pugui fer en base a aquesta nova legalitat. De totes maneres tots sabem que no passarà ni una setmana que el TC dirà que és inconstitucional, que estem fora de la seva llei.

Doncs és aquí on cal que el govern i tota l’administració hagi previst què farà, i no pas només demanar l’empara internacional, sinó de forma efectiva, què haurà preparat perquè puguem votar?

No cal que ens ho expliquin, no cal que descobreixin les cartes abans d’hora, però si que hauríem de poder estar tranquils.

Em sembla que ens cal una afirmació institucional clara i contundent com: Passi el que passi el dia 9 de novembre farem la consulta, podrem votar perquè així ho ha decidit el nostre parlament i el nostre govern.

Els altres, per molt que s’ho creguin, no tenen cap mena de dret de ficar-hi el nas.

Si després passa alguna cosa serà conseqüència del que haurem decidit i fet nosaltres, i no pas pel que hagi dit, fet o manat España.

Fins la setmana vinent.


F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada