dissabte, 6 d’abril del 2013

ALGUNES COSES QUE NO ENTENC

Potser, i només potser, algunes coses s’arreglaran, només, quan siguem un estat.

LLENGUA
Està molt bé que celebrem el trentè aniversari de la “Norma “, però també cal que siguem conscients que no hem recorregut més enllà del 30% del camí. Només un parell d’exemples referits a temes que conec una mica.

Està molt bé que als universitaris se’ls exigeixi un nivell mitjà d’anglès però, encara estaria més bé si, també, s’exigís aquest mateix nivell en català.

Està molt bé que els mestres puguin fer classe en anglès però, encara estaria molt més bé si, en català, tinguessin un nivell oral i escrit  molt bo.

CÈNTIMS
Està molt bé que no passem de 25 alumnes per aula a primària i 30 a secundària o que, als professors de secundària, no se’ls augmenti el nombre d’hores lectives (amb alumnes) acostant-los als de primària, però no ho acabo d’entendre.

Segurament ho entendria si:
- Hi haguessin totes les beques de menjador que calen.
- Si, ara que és el moment de la preinscripció, es pogués continuar equilibrant els centres públics amb els concertats pel que fa nombre d’alumnes amb necessitats socials (el departament fa quasi bé dos anys que no subvenciona les famílies necessitades).
- Si no s’estiguessin retallant les subvencions a les llars d’infants públiques.
- Si no fos que no hi ha ni cèntims ni per posar prefabricats.

És possible que em digueu, tu no hi entens!  És cert, no hi entenc i no ho entenc.

Potser és que estic una mica de mala lluna, però què hi farem, ja tornarà a sortir el sol i, aleshores, tot serà diferent, o potser veurem que tinc una mica de raó.

Fins la setmana vinent.

F. Ponsatí

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge  prou important com per no dependre d'España.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada