diumenge, 1 de gener del 2012

DEPENDÈNCIA ENERGÈTICA

Quan des de posicions sobiranistes es parla d’Estat del benestar, sempre haurien de dir: l’Estat català del benestar.

Ara un apunt sobre les mesures que proposa ERC per redreçar l’economia.

Totes les mesures que es proposen són assenyades i possibles, però continuen sense presentar projectes realment creadors de feina i, alhora, estalviadors.

És possible aquesta quadratura del cercle?, doncs en aquest cas sí.

Cal un pla nacional d’obtenció d’energia a través de les energies renovables.

Algú potser podria dir que ja existeix, no, el que hi ha és un mapa amb la determinació d’espais que –en aquest moment- semblen els més adequats per a obtenir energia renovable, però si realment hi hagués un pla nacional d’obtenció d’energia a través de les renovables, hi hauria una potenciació de la recerca i de les possibilitats d’adaptació de les fonts d’obtenció d’energia renovable a les nostres condicions ambientals i no pas el seguidisme a la tecnologia del nord d’Europa.

Potser no podem fer una recerca d’una gran sofisticació tecnològica i que requereixi grans recursos, però sí que podem fer una recerca d’adaptació a les nostres condicions ambientals.

Segurament calen aerogeneradors adaptats a les baixes velocitats de les marinades i dels terrals que puguin funcionar amb la mateixa efectivitat que els grans aerogeneradors (que necessiten velocitats del vent elevades), també ens cal l’aprofitament hidràulic continuat dels nostres rius amb tot un seguit de petites centrals hidroelèctriques.

Sense disposar d’una certa autonomia energètica mai obtindrem la independència perquè Espanya ens escanyarà, i l’única manera de ser força autònoms energèticament parlant és a través de les energies renovables.

Només tenim tres anys per aconseguir-ho.

De moment deixem-ho aquí, un altre dia parlarem del paisatge.

F. Ponsatí


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada