dilluns, 3 d’octubre del 2011

TAPEM FORATS


Fins ara les retallades més impactants s’han fet a Sanitat, possiblement hi hagués un cert punt de raó per a fer-les perquè malgrat haver tancat centres a les nits i haver fet d’altres ajustaments, per ara no se’n té coneixement de cap denúncia que, com a conseqüència de les retallades, posi de manifest que hi ha hagut un perjudici notable i imputable, de la salut o de la vida.

Tots estem convençuts que si a algú li hagués passat alguna cosa semblant, seguríssim que hauria sortit a tots els diaris i s'hauria denunciat.

De totes maneres, potser, ja han començat a tocar sostre i les properes retallades es dirigeixen cap a Ensenyament.

La diferència bàsica és que és molt més difícil de tancar una escola de dia que no pas un CAP a les nits, per això, segurament, la proposta ens sembla que anirà per augmentar el nombre d’hores de feina amb alumnes, dels mestres fins a 25, i dels professors fins a 20.

Aquests petits augments, que poden semblar molt petits perquè representen un 4% de mitjana,  podran permetre reduir la despesa de personal que, sumada a la que s’ha reduït enguany, la situarà en un global aproximat d’8% en aquest capítol.

I EL FUTUR?
En realitat aquestes mesures són per tapar el forat i s’han de fer, però allà on realment gastem com a país és en energia i en aquest camp sembla que no hi ha gaire empenta per part  del govern per fer actuacions que ens portin cap a la utilització d’energies que no hàgim d'importar, ni tampoc sembla que hi hagi gaire predisposició  dels ajuntaments per impulsar-les.

Encara ara hi ha localitats que diuen que no a la producció d’energies netes al seu municipi, però han hagut d'acceptar com a mal imposat el TGV, l’autopista, MAT ... que no els comporten cap mena de benefici i en canvi s’oposen a la producció d’energia neta al seu municipi.

Aquesta actitud sempre ens ha semblat que és conseqüència de sentir-se arraconats per no haver  pogut evitar la imposició de moltes obres que els han trinxat el municipi imposant-los tal cosa o tal altra sense obtenir-ne cap benerfici, i en allò que poden dir-hi la seva hi concentren tots els No de tot allò que s’han hagut d’empassar.

És comprensible, però no és bo per al país.

F. Ponsatí

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  
Visca la Terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada